In afwachting van onze langverwachte nieuwe website, zetten we op deze pagina het meest dringende en actuele nieuws.


AL ONZE LESSEN STARTEN OP 1 SEPTEMBER

BELANGRIJK BERICHT VOOR WOENSDAG 7 SEPTEMBER. DOOR EEN WISSEL IN HET LEERKRACHTENTEAM IS DE EERSTE LES CREATIEF MUSICEREN (woensdag van 14 tot en met 17u) PAS OP WOENSDAG 14 SEPTEMBER. GEEN LES DUS OP 7 SEPTEMBER!

Hieronder vind je nieuws over

* De inschrijvingsdata
* Het uurrooster voor klassikale vakken in 2016-2017. [Opgelet dit uurrooster is nog vatbaar voor kleine wijzigingen omwille van personeelsorganisatie!]
Wil je info over instrumentlessen of vakken voor kleinere groepjes, bel dan naar het secretariaat.
* Een overzicht van het aanbod, met een woordje uitleg.
* Het schoolreglement

GOED OM WETEN: de inschrijvingen lopen nog tot en met 30 september. Wil je er zeker van zijn dat je plaats hebt in de klas waarop je hoopt, dan wacht je uiteraard best niet zo lang. In de klassen waar nog plaats is kan je tijdens de eerste weken van september nog een proefles volgen. Vraag gerust om info in het secretariaat.

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2016-2017

van 1 t.e.m. 30 september op:
maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 15u30 en 19u30 en vrijdag tussen 15u30 en 18u
maandag 5 september is het secretariaat gesloten wegens inschrijvingen in de Heilig-Hartschool!

Info over tarieven en huur van instrumenten (hierboven bij 'inschrijven / voorwaarden')
SCHOOLJAAR 2016-2017 / EEN OVERZICHT

Dans [van 4 tot 15 jaar]

Meisjes én jongens vanaf 4 jaar zijn welkom in de dansafdeling. Er is voor elk wat wils: klassieke en hedendaagse dans, improvisatie en diverse optredens op prachtige podia. Bovendien is er een nieuwe cursus kleuterdans vanaf 4 jaar.

Muziekinitiatie, kinderkoor en instrument [van 5 tot 8 jaar]

Het officiële muziekaanbod van de academie start pas op 8 jaar. Gelukkig zorgen de Vrienden van de Academie en Brede School De Verrekijker mee voor een uitgebreid aanbod voor kinderen vanaf de tweede kleuterklas. Voor hen is er zowel een algemene cursus muziekinitiatie (woensdagnamiddag) als - NIEUW VANAF SCHOOLJAAR 2016-2017 - kinderkoor (dinsdag van 17 tot 18u).
Bij voldoende plaatsen, kunnen kinderen vanaf 5 jaar ook instrumentles volgen. Voor het schooljaar 2016-2017 is de kans het grootst dat je plaats vindt in de klassen van blokfluit, koperblaasinstrumenten, klarinet, dwarsfluit, viool en gitaar.


Instrument, samenspel, zang, (kinder)koor, brede muzikale vorming [van 8 tot 99 jaar]

De meest bespeelde instrumenten in de academie zijn piano, viool en gitaar. Maar waarom niet eens kennismaken met de heerlijke klanken van en de mooie muziek voor cello, blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo, orgel (onze gemeente telt verschillende indrukwekkend mooie orgels!) en slagwerk? En natuurlijk is er ook zang!
Nieuw: kinderkoor (op dinsdag in de academie, Wilgstraat 1) en pianolessen voor volwassenen overdag. Ben of ken je iemand met specifieke onderwijsbehoeften? Ook deze mensen zijn welkom voor een aanbod op maat.

Pop/jazz: instrument, ensemble en cultuur [voor jongeren en volwassenen]

De leraars pop/jazz van de Jetse Academie hebben zelf, zonder uitzondering, een drukke concertkalender. Behalve musici, zijn ze ook gedreven lesgevers. Zin om in een ensemble te spelen? Om je stemgeluid te verfijnen? Om jazzpianist of –gitarist te worden?
Nieuw: cursus pop/jazz cultuur.

Verbale vorming, voordracht, drama, toneel [van 8 tot 99 jaar]

Kinderen vanaf het derde leerjaar kunnen zich wekelijks gedurende één uur verdiepen en bekwamen in toneel, verbale vorming en voordracht. Tijdens de improvisatie-oefeningen gaat het er vaak erg gezellig aan toe. Voor jongeren vanaf 12 jaar zijn er lessen drama en voordracht.
Bijzonder: voor verbale vorming en toneel voor volwassenen op dinsdagavond kunnen we voortaan terecht in GC Essegem.

Nieuw! Atelier beeldende kunst [van 6 tot 10 jaar]

Op zaterdagvoormiddag kan je je gedurende 1,5 uur op al je teken-, schilder-, foto-, boetseer- en andere kunstgoestingen storten. We gaan op ontdekking naar wat kunstenaars allemaal maken en hoe en waarom ze dat doen. Op het einde van het schooljaar organiseren we een echte tentoonstelling met al onze eigen kunstwerken.

Kunstenares Yo Bisschops is een erg bekwame en heel (!) enthousiaste lesgeefster. Als begeleidster van allerlei creatieve ateliers en kunstzinnige vakantiestages deed ze ruime ervaring op in het werken met kinderen.

Van 9u30 tot 11u voor kinderen van het tweede en derde leerjaar
Van 11u15 tot 12u45 voor kinderen van het vierde en vijfde leerjaar

De lessen worden georganiseerd in en in samenwerking met GC Essegem.
Inschrijvingen via het secretariaat van de Academie.

Inschrijvingsgeld: 100 € voor een heel schooljaar, alle materiaal incl. Voorzie zeker kledij die vuil mag worden!

SCHOOLREGLEMENT

U kan het schoolreglement hier raadplegen: schoolreglement.pdfJe kan ons ook op facebook vinden:
Laatst gewijzigd: 2016/09/07 12:05